9 motivačných tipov pre rok 2024

9 motivačných tipov pre rok 2024

05.01.2024 14:07:14

9 motivačných tipov pre rok 2024, aby ste váš DJing dostali na nový level

Každý ich má, alebo sa mu aspoň dostanú do ucha skrze známych: predsavzatia do nového roka. Ale načo sú nám zoznamy vecí, ktoré by sme chceli v novom roku zažiť a splniť, ak sa po pár týždňoch na všetko vykašleme? Ako DJ - či už pokročilý, alebo ak s tým ešte len začínate, otázka, ktorá sa nám naskytuje, zneje nasledovne: Ako zostať motivovaný a disciplinovaný počas celého roka, tak aby som dostal svoj DJing na nový level? Ak aj Vy si kladiete túto otázku, tak sa nebojte. Máme pre vás totižto zopár tipov! 🤘

 

Namotivujte sa

Sen bez konkrétneho plánu, zostane navždy len snom. Sú takí ktorí snívajú už celé roky a stále sa ešte nedokázalii postaviť z postele... Naše predsavzatia sú preto nevyhnutným základom pre dosahovanie našich osobných cieľov. Poďme sa pozrieť na pár krokov, ktoré môžeme aplikovať na to, aby sme sa v roku 2024 stali viac produktívnejšími a posunuli naše DJovanie na ďalší level.

 

1. Uvoľnite sa

Tie najlepšie mixy nevznikali na rysovacej doske, kde majstri musia merať a počítať s dokonalou presnosťou. Nájdite si čas byť sám so sebou a uvoľniť sa. Nechajte sa unášať svojou aktuálnou náladou a buďte zvedaví, kam až vás cesta zavedie. Pri tvorbe hudby sa vyhnite tlaku, prísnym pravidlám a škatuľkovacej mentalite. To sú tí najväčší kaziči pri kreatívnej tvorbe.

 

2. Buďte pripravení na nové impulzy

Ponuka DJských kurzov a workshopov, ktoré sú dnes k dispozícii, je pestrejšia ako kedykoľvek predtým a nepochybne sa nájde aj taký, ktorý bude vhodný práve pre Vás. Či už je to šikovný lektor vo vašom meste alebo osvedčený online kurz, ako DJ by ste sa nikdy nemali prestať učiť. Vždy je tu totiž niečo nové, čo môžete objavovať.

 

TIP: Vyber si svoj kurz DJingu v modernej hudobnej škole LFO

 

3. Podporte miestnu hudobnú scénu

A keď už sme pri tých nových impulzoch: prečo nezačať navštevovať menšie diskotéky vo vašom meste a nepodporiť miestnu hudobnú scénu a kluby v okolí? Všetko to začína práve tam. Stretnete podobne zmýšľajúcich ľudí a okrem skvelej zábavy získate aj poriadnu dávku inšpirácie. Možno to nakoniec povedie aj k príjemným rozhovorom a tie k novým kontaktom a kolaboráciám, ktoré sú pre DJov potrebné.

 

4. Prijmite chyby ako súčasť svojej cesty k úspechu

Chyby sú v skutočnosti to najlepšie, čo sa nám môže stať, za predpokladu, že ich rozpoznáme, prijmeme ich a poučíme sa z nich. Kľúčom k úspechu je skúšať to znova a znova. A znova a znova…. Jednoducho neexistuje skvelý DJ, ktorý by počas svojej kariéry neurobil nespočetné množstvo chýb. Preto sa nebojte priznať si ich a začnite ich vnímať ako mentorov na vašej ceste DJa.

TIP: Jednou z ciest ako sa vyhnúť zbytočným začiatočníckym chybám a neminúť všetko svoje imanie je zapožičanie techniky. U nás si môžete zapožičať úplne všetko pre vašu budúcu párty.

 

5. Dajte si pevné záväzky

Žiadny pokrok nenastane bez pravidelného a dôsledného cvičenia. Magické slovíčko v tomto prípade je Sústredenie. Ak budete cvičiť len jednu hodinu denne so skutočným odhodlaním a 100% sústredením, získate exponenciálne lepšie výsledky ako bezcieľne ťukanie na konzole od nevidím do nevidím. Hodinku v oddychu a v režime “Lietadlo” ocení aj váš smartfón. Pomôže vám zostať sústredený! Vyskúšajte to :)

 

A keď už sme pri tých cieľoch… Máte konkrétny cieľ ktorý by Ste chceli dosiahnuť? Na správne nastavenie cieľov použite metódu SMART zo sveta projektového manažmentu: ciele musia byť čo najkonkrétnejšie. Akronym anglického slova SMART, sa skladá z piatich slov:

S - specific - špecifický

M - measurable - merateľný

A - attractive - atraktívny

R - realistic - realistický

T - (time-bound) - ohradený časom

 

6. Zastavte sa

Nezabudnite zahrnúť prestávky do svojej cvičebnej rutiny. Ak vždy pracujete na plný plyn, vyhoríte rýchlejšie ako maklér z Wall Street. Prestávky sú súčasťou hudby a na dosiahnutie pokoja, ktorý budete pri tvorbe potrebovať, sú kľúčové. Hneď ako sa dobijete, môžete sa pustiť spať do práce. 😉

 

7. Žite v prítomnom okamihu

Vystupovanie na diskotékách či rôznych iných podujatiach vás poháňa vpred viac ako domáce hranie a hranie pre kamarátov. V krátkom čase sa nielenže vaše hudobné chápanie a schopnosti postupne zlepšia, ale naberiete aj sebavedomie, ktoré ako DJ budete potrebovať. V skutočnosti nie je nič lepšie ako energia a atmosféra, ktorá vzniká počas živých vystúpení. Vystupovanie na pódiu zvýši vašu sebadôveru a umožní vám spojiť sa s podobne zmýšľajúcimi jednotlivcami v popredí súčasnej DJskej scény.


 

 

8. Rozšírte si svoje hudobné obzory

Jedným z najkrajších a najemotívnejších aspektov hudby je jej nekonečná všestrannosť. Buďte otvorení novým alebo aj dávno zabudnutým štýlom. Počúvanie hudby a získavanie nápadov na mixovanie sú kľúčovými prvkami, ako sa vyhnúť stagnácii a neostať na jednom mieste. Ponorte sa do nálady zlatej horúčky a hľadajte krásu žánrov od klasiky, jazzu, rocku, hip-hopu a všetkého medzi tým. Prijmite hudbu ako celok.

 

9. Zvýšte svoju prítomnosť na sociálnych sieťach

Sociálne siete zohrávajú čoraz dôležitejšiu úlohu v každodennom živote. Úspech sa v dnešnej dobe nachádza najmä na internete. Ak je váš komerčný úspech na vašom zozname pre rok 2024, kultivujte svoju prítomnosť na sociálnych sieťach pravidelne a dôsledne. Zvýšte počet svojich sledovateľov modernými a zmysluplnými príspevkami a udržujte kontakt so svojimi fanúšikmi. Koniec koncov, vaša hudba je vaším produktom a vaša online komunita je vašim hlavným publikom. 

TIP: Ak nás ešte nesledujete na Instagrame a Facebooku tak začnite a inšpirujte sa. :)

 

Váš čas prišiel – choďte za svojimi snami!

Nastal čas premeniť svoj sen na skutočnosť a ísť za ním, nech sa deje čokoľvek. Určite si splniteľné ciele, vybudujte si sebadisciplínu, zostante v kontakte s ďalšími DJmi a neustále sa učte. Nenechajte sa odradiť zlyhaniami a poučte sa zo svojich chýb. A nezabúdajte na to najdôležitejšie: Užívajte si to. Nesústreďte sa na cieľ, ale užívajte si cestu. Život sa žije práve tam.